Groentesalade met basilicum

groente salade

 

Groentesalade voor de zomer! Al een tijdje hip in de (raw) food wereld is de “Spirali”. Met dit apparaat draai je makkelijk en snel mooie spaghetti-achtige slierten die je als vervanger in noedelgerechten kunt gebruiken. Maar er zijn ook simpelere spiraalsnijders op de markt. En je kunt desnoods zelf met een scherp mesje sliertjes uit de groenten snijden. Ook op de doctorspantry.com wisten ze goed gebruik te maken van deze coole tool. De zomerse ‘noedel’-salade die ze maakte is lekker licht, fris en bestaat voornamelijk uit groenten. Zeg het nou zelf, dat ziet er toch lekker uit?!

Eet er een gegrild visje bij voor een slanke avond maaltijd, of bestrooi de salade met wat noten voor een lichte lunch.

Ingrediënten:

  • Courgette 1 stuks
  • Wortel 2 stuks
  • Griekse yoghurt 150 milliliter
  • Limoensap 1 eetlepel
  • Zout snufje
  • Zwarte peper snufje
  • Knoflook
  • Groentemix 100 gram

Bereiden:

  1. Snijd de courgette en wortels tot dikke slierten.
  2. Meng de groentemix (bv. een restje wat je nog hebt liggen) door de noedels.
  3. Mix Griekse yoghurt, limoensap, olijfolie, zout, peper en knoflookpoeder in een apart bakje.
  4. Roer de dressing door de salade.
  5. Garneer met basilicum. Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.