Gezond voor gezicht en lichaam!

Je kunt om veel redenen kiezen voor natuurlijke cosmetica. Lees hier de 5 allerbeste redenen om natuurlijke cosmetica te gebruiken! Hoe hebben we dit lijstje samengesteld? Jullie laten ons geregeld weten wat jullie de belangrijkste redenen vinden om te kiezen voor natuurlijke cosmetica en het moet worden gezegd: de meningen lopen hierover behoorlijk uiteen!

 

Wat door jullie als de belangrijkste reden wordt gezien is dus heel persoonlijk en wij vinden dat de 5 allerbeste redenen daarom allemaal even belangrijk zijn. We kiezen hier dan ook voor een alfabetische volgorde! Maar eerst even kort over natuurlijke cosmetica:
 

Wat is natuurlijke cosmetica?

De term ‘natuurlijk’ in ‘natuurlijke huidverzorging’ lijkt een hoop te betekenen, maar pas op. ‘Natuurlijk’ is helaas nog steeds niet beschermd. Lees daarom altijd de ingrediënten op de producten die je koopt en bekijk of producten een certificering (eco-keurmerk) hebben. Veel fabrikanten claimen een natuurlijk product op de markt te brengen, maar voegen aan een enkel natuurlijk ingrediënt vele synthetische stoffen toe. De meeste ingrediënten zijn behalve onuitspreekbaar ook nog eens onbegrijpelijk. Dat betekent dat het synthetische producten zijn waar slechts een kleine hoeveelheid van een natuurlijk ingrediënt in verwerkt is. Al zitten er slechts 10% natuurlijke grondstoffen in, dan kan een fabrikant zijn product toch ‘natuurlijk’ noemen.

Wat verstaan wij dan wel onder natuurlijke huidverzorging en natuurlijke cosmetica? Strenge keurmerken zoals Ecocert of Natrue hanteren (globaal genomen) een ondergrens van minimaal 95% natuurlijk (en daarvan minimaal 10% biologisch) maar ook (en dat is nog belangrijker) hanteren zij een hele lange lijst van chemische ingrediënten die niet zijn toegestaan. Daarom vind je in deze cosmetica met keurmerken bv geen petrochemische bestanddelen (parafine is een bekende boosdoener) of conserveringsmiddelen die giftig zijn of de hormoonhuishouding kunnen vestoren (parabenen of phenoxyethanol) of dubieuze ingrediënten als PEG’s of SLS e.d.

Er wordt soms in sommige gecertificeerde cosmetica wél gebruik gemaakt van synthetische conserveringsmiddelen. Het is soms kiezen: ga je voor helemaal natuurlijk, dan conserveer je veelal met zouten of plantalcohol (maar deze kunnen de huid uitdrogen) of kies je voor bv een heel mild conserveringsmiddel dat zeer laag gedoseerd is, bv 0,2%?  Op truecos.nl zetten zij daarom ook altijd bij de ingrediëntenvermelding het exacte % natuurlijk en % biologisch. Als je echt alleen 100% natuurlijk wilt, kun je deze hier ook vinden!
 

Wat zit er wél in natuurlijke huidverzorging en cosmetica?

Natuurlijke en biologische huidverzorging en cosmetica bevatten uitsluitend natuurlijke en biologische ingrediënten. Natuurlijke ingrediënten komen uit de natuur, wat betekent dat ze niet synthetisch gemaakt zijn in het laboratorium. Biologische ingrediënten zijn ingrediënten die geteeld worden zonder hulp van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Voor de werking, consistentie, houdbaarheid en geur van natuurlijke huidverzorging zijn diverse natuurlijke hoofdingrediënten, maar ook hulpstoffen nodig zoals emulgatoren, verdikkingsmiddelen, geurstoffen en conserveringsmiddelen. Kunstmatige ingrediënten en additieven, daarentegen, worden in een laboratorium gemaakt. De stof wordt dan kunstmatig geproduceerd en kan (!) dezelfde samenstelling hebben als een natuurlijke stof. Dit wil echter beslist niet zeggen dat het dezelfde waarde en kwaliteiten heeft.

Dierenwelzijn

Het is echt hartverwarmend hoeveel mensen uit liefde voor de dieren kiezen voor proefdiervrije cosmetica en dan liefst zonder dierlijke toevoegingen! Omdat veel natuurlijke cosmetica merken heel idealistisch en tegen dierproeven zijn, ligt de keuze voor natuurlijke cosmetica voor de hand. En veel natuurlijke cosmetica bevat ook geen dierlijke toevoegingen.

Voor alle cosmeticaproducten is het sinds 2004 verboden om dierproeven te doen. Echter: voor cosmetica ingrediënten geldt dat de Europese REACH regelgeving geldt. Die stelt dat producenten zeker moeten weten dat de ingrediënten veilig zijn. Dit kan betekenen dat een syntethisch cosmeticaingrediënt wel op dieren is getest. Ofwel door de cosmetica producten ofwel door de Chemische industrie. Dit maakt ook bv dat een chemisch cosmeticamerk kan stellen de ingrediënten (zelf) nooit op dieren te hebben getest… Ze gebruiken dan de dierproef-testen van de chemische industrie!

Dit zal voor natuurlijke cosmetica nooit gelden, want deze ingrediënten zijn natuurlijk hoeven ook niet op die manier getest te worden.

Gezondheid

Natuurlijke cosmetica bevat geen schadelijke synthetische en petrochemische stoffen die de huid ernstig belasten of die via de huid zelfs in het lichaam terecht kunnen komen en daar bijvoorbeeld een hormoonverstorende uitwerking kunnen hebben. Natuurlijke cosmetica bevat juist hoogwaardige natuurlijke ingrediënten die door het lichaam van nature als gezond worden herkend. Ook is natuurlijke cosmetica voor mensen met huidproblemen een uitkomst, doordat het de huid enorm verbetert. Dit wordt deels ook verklaard doordat de huidflora door natuurlijke cosmetica niet wordt aangetast door agressieve conserveringsmiddelen.

Drie packshot

Kwaliteit-prijs verhouding

Jullie kennen allemaal wel de beroemde ‘grote’ en soms zeer prijzige cosmeticamerken, verpakt in mooie potjes en doosjes en bekend van de prachtige reclames. Gelukkig komen steeds meer mensen erachter dat er in die mooie potjes helaas meestal niet veel meer zit dan heel goedkoop geproduceerde producten met voornamelijk of zelfs alleen maar synthetische en petrochemische ingrediënten, die slim aan de man/vrouw worden gebracht met peperdure aantrekkelijke marketingcampagnes! Gezien de lage productiekosten zijn de winstmarges op dergelijke producten dan ook gigantisch. Maar wie kiest voor natuurlijke cosmetica, kiest voor zorgvuldig geproduceerde producten die gemaakt zijn van kostbare zuiver natuurlijke ingrediënten zoals plantenextracten en essentiële olieën.

De productie van natuurlijke cosmetica is dus vrij kostbaar maar om het toch voor iedereen bereikbaar te maken, worden de consumentenprijzen van natuurlijke cosmetica zo laag mogelijk gehouden. Je krijgt dus heel veel kwaliteit in verhouding tot de aanschafprijs van een natuurlijk product. Je betaalt hierbij dus voor de productkwaliteit en niet voor een dure reclamecampagne.

Milieu en natuur

Om het milieu en de natuur zoveel mogelijk te ontlasten, kies je voor je persoonlijke verzorging het beste voor duurzame natuurlijke cosmetica. Natuurlijke cosmetica wordt veelal gemaakt van biologisch geteelde grondstoffen en met respect voor de natuur en het welzijn en de leefomgeving van dieren. Veel natuurlijke cosmetica merken verpakken hun producten in milieuvriendelijke verpakkingen en houden ook rekening met de meest milieuvriendelijke productie- en verzendingsmethodes. ECO keurmerken zoals Ecocert, Natrue en BDIH hanteren ook strenge criteria voor de recylebaarheid van verpakkingen en de biologische afbreekbaarheid van schoonmaakmiddelen tijdens het productieproces.

self-tan-oil Mineral-Powder-311822

 

Schoonheid

Door de hoge kwaliteit van de actieve werkstoffen in natuurlijke cosmetica worden je haar en je huid heel mild en heel intensief verzorgd. Wie van jullie voorheen vooral ‘gewone’ synthetische producten heeft gebruikt, weet uit ervaring hoeveel de conditie je huid en je haar verbetert door te kiezen voor zuiver natuurlijke cosmetica.

Je wordt er dus echt mooier van en dat is uiteindelijk wat de meesten van ons toch hopen te bereiken met cosmetica. Dat natuurlijke cosmetica echt werkt is ook logisch, want ‘schoonheid is gezondheid die uiterlijk zichtbaar is’. En omdat de meeste natuurlijke schoonheidsproducten tegenwoordig van zeer hoogwaardige kwaliteit zijn en je huid optimaal verzorgen, kun je de gevolgen van huidveroudering steeds langer en effectiever uitstellen en soms zelfs terugdraaien!

Bij Truecos.nl vind je eerlijke natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten met de meest pure natuurlijke (biologische) ingrediënten waarvan sommige al eeuwen traditioneel in verschillende culturen worden gebruikt. ♥love it! Wanneer je kiest voor de verzorgingsproducten van Truecos kies je niet alleen voor je huid, je lichaam en dus jezelf, maar ook voor het milieu, je omgeving.

 

Natuurlijke schoonheid hoef je niet te maken, die heb je namelijk al.
www.Truecos.nl
Truecos is voortdurend op zoek naar verantwoorde natuurlijke, biologische ingrediënten, alternatieven en verpakkingen voor de ontwikkeling van haar lichaamsverzorgingsproducten.

Compo produits - Products composition 318402-Natural-beige

 

Jij krijgt de komende twee weken maar liefst 15% korting op jouw bestellingen bij Truecos.nl. Je hoeft enkel de kortingscode FNFHEALTH te gebruiken bij de bestelling 😉 De kortingscode is geldig t/m 31 mei, wees dus snel!

We’ll Keep you posted!

 

TRUECOS

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.