Geroosterde Zalm

Een smaakvol hoofdgerecht van geroosterde zalm met een roomsausje welke circa 450 calorieën per portie bevat.

 

Ingredienten (4 porties) :
Bakspray
4 eetlepels verse limoensap
4 teentjes knoflook, fijngemaakt
2 theelepels chilipoeder
2 theelepels gemalen komijn
3 theelepels olijfolie
4 zalmfilets van 120 gram
1,5 kopje maiskorrels, ontdooid
1 rode paprika, dun gesneden
1 poblano peper, dun gesneden
1/2 kleine rode ui, dun gesneden
zout en vers gemalen zwarte peper
1/3 kopje licht zure room
2 eetlepels fijngehakte verse koriander

Bereiden:
Laat de oven voorverwarmen op 220 graden. Spray 2 bakplaten in met de bakspray. Een een kleine ovenschaal mix je 2 eetlepels limoensap met knoflook, chilipoeder, komijn en 1 theelepel olijfolie. Voeg de zalmfilets hier aan toe en draai deze om, om goed door het sausje bedekt te worden. Laat deze vervolgens hierin marineren.

In een middelgrote kom doe je de maiskorrels, paprika, poblano peper en ui met 2 theelepels olijfolie opgooien. Breng deze mix over naar een bakplaat en verspreid deze hierin in 1 enkele laag.

Haal de zalm uit de marinade en verdeel deze over de andere bakplaat. Doe de overgebleven zalm marinade over de maiskorrels mix verdelen. Breng de zalm en maiskorrels mix op smaak met zout en peper en laat deze voor 8 tot 10 minuten in de oven staan, tot de vis net goed doorgekookt is en de groenten mals zijn.

Mix de zure room, koriander en overgebleven limoensap. Breng dit op smaak met zout. Schep de maiskorrels over na de borden en voeg dan de zalm erbij. Schenk de net gemaakte room over de vis en geniet.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.