Chocolade; zooo lekker!

Pure chocolade alleen weggelegd voor de échte chocoladeliefhebbers? Welnée! Iedereen kan het leren eten, je moet alleen even de juiste merk te pakken hebben.

Het voordeel van puur is dat het nog boordevol vitaminen, mineralen, anti-oxidanten, flavonoïden en theobromine zit; allemaal stofjes die zorgen voor een blij lijf. Lekker ter afwisseling van ‘normale’ chocolade!

 

Superfoods als cacao zijn populair

Cacao wordt steeds vaker verkocht omdat het zo immens populair is. De mens is tegenwoordig steeds vaker met zijn gezondheid bezig. Superfoods nemen daarin een belangrijke plaats in. Maar let op: Er wordt dus ook grof geld aan verdiend!

Als jij er ook in gelooft dat cacao supergezond voor je is, kun je het rustig eens proberen. De smaak is heerlijk voor zo’n gezond product. Ik weet in ieder geval zeker dat ongebrande biologisch geteelde cacaopoeder beter voor je is dan zo’n vette melk chocoladereep.

Diamonds are a girls’ best friend wordt gezegd… No way! Chocolade is mijn allerbeste vriend. We hebben al zo veel samen mee gemaakt ? Chocola zorgt er altijd voor dat ik me beter voel, ik kan er eigenlijk altijd van genieten. Ik vind het ook heerlijk om het cadeau te krijgen, je krijgt mij er blij mee. En laten we eerlijk zijn, iedereen vindt chocolade toch lekker?!

 

pure-chocolate

 

Smaakexplosie op de tong

Waarom is chocolade zo lekker? Het is de onweerstaanbare combinatie van vet en zoet die onze hersenen zo verheugd doet reageren. Chocolade smelt bovendien in de mond en dat geeft een ware smaakexplosie op de tong. Als chocolade zo lekker is, zou het dan ook troost kunnen bieden? Veel vrouwen vinden van wel. Ze claimen dat ze vlak voor de menstruatie snakken naar chocolade. De schommeling in hormonen zou direct leiden tot sombere gevoelens en een drang naar chocolade.

Wetenschappelijk is die hormonale behoefte niet aangetoond. Zo namen Amerikaanse onderzoekers steekproeven bij vrouwen voor en na de overgang. De trek in chocolade werd getest en wat bleek? Ook na de overgang was die trek aanwezig. Weliswaar minder, maar nog altijd meer dan een hormonaal bepaalde behoefte zou kunnen verklaren.

Die theorie kan dus in de prullenbak. Maar chocolade kan, puur omdat het zo lekker is, wél een zekere troost bieden in de sombere buien vlak voor de menstruatie. Uit ander onderzoek blijkt dat somber gestemde mensen vaker chocolade eten. Is hier sprake van de kip of het ei? Want het zou er ook op kunnen duiden dat chocolade juist de sombere gevoelens in de hand werkt. Nader onderzoek is nodig. Ook naar de stof fenylethylamine, die in chocolade voorkomt. Deze stof wordt ook aangemaakt als mensen verliefd zijn. Vandaar het gerucht dat chocolade lustopwekkend is. Maar ook dát is nog niet wetenschappelijk aangetoond.

 

MY CHOCOLATE LOVE

En dat het ook nog eens gezond is willen we graag geloven. Chocolade een superfood? In sommige gevallen wel. Ik heb het dan wel over ‘raw chocolate’ of pure chocolade. De meeste repen in de supermarkt kun je maar beter laten liggen als je op zoek bent naar gezondheidsvoordelen. Daar is niks gezonds aan. De gezonde variant is eigenlijk de meest pure vorm van chocola. Zo min mogelijk bewerkt, niet verhit en met de minste toevoegingen.

 

chocolade-hart

 

SUPER LEKKER FOOD OF SUPERFOOD?

Wat maakt pure chocolade nou precies een superfood? Nou, chocolade bevat ongeraffineerde cacao. Het is puur en bevat weinig of geen suiker en andere toevoegingen. De cacao wordt niet hoog verhit bij het verwerken. Door verhitting verliest het namelijk een heleboel voedingswaarde. Daardoor blijven een heleboel essentiële vetzuren, vezels, vitamines, mineralen en enzymen intact.

 

VOORDELEN OP EEN RIJTJE

Hieronder de feiten op een rij als het gaat om de belangrijkste essentiële vetzuren, vezels, vitamines en mineralen. Zo heb je het ultieme excuus om te mogen genieten van een lekker stukje chocolade.

  1. Antioxidanten: cacao heeft het hoogste aantal antioxidanten van welk voedsel dan ook ter wereld. Meer dan rode wijn, blauwe bessen, acai bessen, granaatappels en gojibessen. Antioxidanten beschermen ons tegen vrije radicalen die schade kunnen aanrichten aan onze cellen
  1. Magnesium: er zit ook magnesium in cacao, wat het hart beschermt, menstruatiepijn verlicht, de spieren ontspant, flexibiliteit bevordert en helpt bij het behouden van sterkte botten
  1. Chromium: deze stof helpt bij het op peil houden van je bloedsuikerspiegel
  1. Mangaan: de mangaan in cacao werkt samen met ijzer om je bloed van zuurstof te kunnen voorzien
  1. Zink: speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem
  1. Koper: helpt bij het intact houden van een gezond en sterk immuunsysteem
  1. Vitamine C: zit alleen in onbewerkte cacao, zodra er enige bewerking aan te pas komt, is de vitamine C grotendeels verdwenen
  1. Fenylethylamine: de stoffen die aangemaakt worden als we verliefd zijn, deze zijn in overvloed te vinden in cacao, daarom is er zo’n grote relatie tussen chocolade en verliefd zijn

 

NOG MEER CHOCOLAE!

Hmm… heb je nu ook zin in chocolade? Wat dacht je van deze manier om aan je chocolade fix te komen: Bestel deze dan bij Your Surprise!

YourSurprise.com is een online cadeaushop met meer dan 1000 persoonlijke cadeaus, waarvan ook gepersonaliseerde chocolade gifts! Awesome! Op de webshop vind je altijd een uniek cadeau, persoonlijk met naam, tekst, logo of foto. Originele cadeaus, snelle levering, betaalbare topkwaliteit en een gebruiksvriendelijke website! Bestel je boven de €50 dan betaal je geen verzendkosten en elk cadeau wordt verzonden met een gratis en leuk cadeaukaartje.

Houd onze website in de gaten! We krijgen van yoursurprise.com een heerlijk stukje chocolade cadeau die we zelf hebben mogen personaliseren oftwel; Er komt een review aan!

Laat je ons weten waarom jij zo gek bent op chocolade? Tips en meningen zijn welkom, laat ze achter in een reactie hieronder. Groetjes Anne :)

yoursurp.logo

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.