Biologische thee: super lekker!

Het is hard zoeken om echte goede biologische thee te vinden. In dit dit artikel lichten wij toe wat biologische thee is en wat de rol van biologische thee is in de theewereld. Vanuit het concept van de biologische voeding wordt biologische thee gedefinieerd als thee zonder enige vervuiling, de verse bladeren moeten worden geproduceerd aan de hand van biologische methodes. Daarbij komt ook dat de verwerking, verpakking, opslag en transport zonder verontreiniging van chemicaliën of pesticiden moet worden vormgegeven. Daarom is biologische thee natuurlijke thee zonder vervuiling.

 

Geschiedenis van de biologische thee
Biologische thee werd voor het eerst geproduceerd in Sri Lanka en vandaar uit werd de biologische thee landbouw verspreid naar India, Tanzania, Kenia, Japan en China. Momenteel bedraagt de verkoop van biologische thee in de wereld ongeveer 6000 ton. Het gaat hierbij vooral om is zwarte thee (ongeveer 4000 ton), gevolgd door groene thee (ongeveer 2000 ton) en sommige organische Oolong theesoorten. Biologische thee wordt voornamelijk geëxporteerd naar West-Europa, Amerika en Japan. In de bovenstaande landen en regio’s is het aandeel van biologische thee ongeveer 1% van de hele thee omzet, terwijl de verkoop van biologisch voedsel meer dan 5% bedraagt, met een jaarlijkse groei van 20%; Vandaar dat de biologische thee markt naar alle waarschijnlijkheid ook nog zal groeien. Het huidige aanbod volume van biologische thee is niet genoeg om aan de vraag te voldoen.

 

Voordelen biologische thee

Biologische thee bevat veel unieke antioxidanten (zoals ECGc catechine) en vitaminen die kunnen bijdrage aan een betere gezondheid en preventief werken tegen allerlei ziektes (zoals kanker, alzheimer, obesitas) zo blijkt uit onderzoek. In het bijzonder beschermt ECGc catechine tegen vrije radicalen van vervuiling, UV stralen, straling van chemische stoffen die tot cel- en DNA schade kunnen leiden. Biologische thee helpt het lichaam te detoxen en te zuiveren van schadelijke stoffen.

 

Testing testing!

Wij mochten drie samples biologische thee van TreeLicious uitproberen. De samples zijn afkomstig van drie producten; TreeLicious Fresh Kit, TreeLicious Box en de TreeLicious gift set. Met deze producten is het onder andere mogelijk om jouw eigen biologische thee te mixen.

In de Treelicious Box zitten er achttien verschillende biologische kruiden, thee en fruit waaruit je kan kiezen. Dit geeft dus elke dag een nieuwe mogelijkheid om eigen smaken te creëren. De Treelicious Kit is de kleinere variant op dit concept. De kit die wij ontvingen waren kortgezegd heerlijk! De smaak van de verschillende soorten thee verschilt aardig en varieert van ietswat bitter tot aangenaam zoet. Mijn favoriet was de “Fresh” kit. Dit is een mix van citroenmelisse, munt, groene thee en pepermunt. Het heeft een verfrissende smaak en geeft je de boost die je nodig hebt in de ochtend of naar een aantal uren op kantoor.

Bij het testpakket zat uiteraard een theenetje waarmee je jouw organic thee kan trekken. Jaa, deze is onmisbaar aangezien de thee los is en niet in een zakje zoals je van normale thee gewend bent. Het was even researchen maar ook wij zijn nu experts in het thee zetten, hieronder delen we de stappen met je:

 

kit

 

De beste thee zet je zo…

  1. Neem 12 gramlosse thee.
  2. Doe de thee in een thee-ei, in een theefilterzakje of los in een theepotje.
  3. Breng 1 liter wateraan de kook.
  4. Laat het water afkoelen tot 70 à 80 °C (7 tot 12 minuten wachten).
  5. Controleer de watertemperatuur eventueel met een thermometer en giet het water uit over de theeblaadjes.
  6. Laat de thee 2 tot 5 minutentrekken voordat je hem opdrinkt.
  7. Hoe langer je trekt, des te sterkeren bitterder de thee wordt.
  8. Giet nooit kokend water over de thee, dan wordt de thee bitter.

Het is vooral belangrijk dat je de biologische thee van TreeLicious drinkt die je écht lekker vindt. Immers: hoe lekkerder je de thee vindt, des te meer je ervan zult drinken en des te langer je het drinken van thee zult volhouden. Probeer dus de verschillende smaken en types uit de webshop!

kit-fresh

TreeLicious

Louisa, oprichter van TreeLicious, is 25 jaar oud. Vanwege haar passie voor creativiteit en ontwerpen is zij ongeveer twee jaar geleden begonnen met het opzetten van TreeLicious.

“Ik hecht veel waarde aan speciale en aparte producten die niet massaal worden gemaakt, dit geeft een bepaald gevoel van identiteit en het maakt het product uniek.  Het doel is om deze ervaring te delen met anderen, en om de waardering over te brengen voor ambacht, duurzaamheid en originaliteit.” Louisa, oprichter TreeLicious.

Door vele positieve reacties van vele klanten heeft het bedrijf zich verder kunnen ontwikkelen tot een volwaardige webwinkel.

Alle producten in de webshop zijn met de hand gemaakt. Dit voegt een grote esthetische waarde toe aan de kwaliteit en uitstraling van de producten. De biologische thee is van hoge kwaliteit en wordt op een duurzame wijze verbouwd.

 

Nu jij

We vinden biologische thee belangrijk voor mens en milieu. De thee van TreeLicious is één van de betere die we hebben mogen proberen! Hopelijk doen jullie dat ook!

Groetjes Nadine :)

 

treelicious-box

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.