Appelazijn; zuur superfood

Appelciderazijn is niet alleen een natuurlijk product, het is een superfood! Het is gemaakt van appelsap dat wordt gefermenteerd tot appel cider. Door appelsap eerst te fermenteren wordt alcohol gemaakt. Het alcohol wordt dan nogmaals gefermenteerd om azijn te maken. Dankzij dit proces zit appelciderazijn vol aminozuren en elektrolyten’.

Rauwe appelazijn is nooit verhit geweest. Hierdoor bevat het nog steeds alle enzymen, pectine, vitamines als B1, B2, B6, foliumzuur en niacine (B3). Maar ook mineralen zoals calcium, magnesium en zink. Rauwe appelazijn bevat ook natuurlijke appelzuur en wijnsteenzuur, stoffen die bacteriële infectie kunnen helpen voorkomen.

Rauwe appelazijn kan je verwerken in gerechten, salades of besprenkelen over vlees. De enzymen in de azijn zorgen voor een betere vertering, wat fijn is voor jouw spijsvertering. Je kan ook een half uur voor de maaltijd een glas water met daaraan toegevoegd een of enkele eetlepels rauwe appelazijn drinken. Dit stimuleert de maagzuurproductie in je maag.

Het heeft o.a. een gunstig effect op:

– Overgewicht: kamp je met overgewicht, dan doet appelazijn je gezond te vermageren. Het stimuleert je spijsvertering. Door dagelijks 30 milliliter appelazijn bij je ontbijt te drinken zal je extra vet verbranden zodat er minder vet wordt opgeslagen. Appelazijn verlengd het verzadigingsgevoel waardoor je minder vlug honger krijgt en naar zoete en ongezonde tussendoortjes zal grijpen.
– Spijsvertering: je spijsvertering zet voedsel om in energie. Appelazijn zal de vertering van voedsel versnellen waardoor afvalstoffen vlugger worden afgebroken en de gezonde voedingsstoffen vlugger opgenomen
– Toxische afvalstoffen: appelazijn spoelt je darmen waardoor toxische afvalstoffen worden afgebroken en afgevoerd. Daardoor zorgt appelazijn ook voor een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit
– Reuma en jicht: veel voorkomende klachten bij reuma of reumatische aandoeningen zoals artrose en artritis, pijnlijke en stijve spieren en gewrichten, opgezwollen gewrichten en abnormale vermoeidheid. Al deze aandoeningen zijn nog steeds ongeneeslijk maar de symptomen ervan kan je opvallend verminderen door voldoende beweging gecombineerd rust en ontspanning. Ook appelazijn kan bijdragen tot het verminderen van gewrichts- en spierproblemen. Appelazijn zorgt immers voor een betere bloedcirculatie en voor de versterking van je natuurlijk afweersysteem.
– Slechte LDL- cholesterol: cholesterol bestaat hoofdzakelijk uit bouwstenen die je lichaam aanmaakt en met behulp van eiwitten door gans je lichaam wordt getransporteerd. Is je concentratie aan slechte LDL- cholesterol te hoog, dan kunnen deze eiwitten zich opslagen in de wanden van je slagaders, die vernauwen en je bloed slechter doorlaten. Dat vergroot je risico op levensbedreigende hart- en vaatziekten
– Diabetes: diabetici hebben het moeilijk om hun bloedsuikerspiegel op een constant niveau te houden. Voor iedere maaltijd is hun bloedsuikerspiegel meestal te laag, na de maaltijd stijgt het razend vlug. Appelazijn zorgt er voor dat hun bloedsuikerspiegel ook na hun maaltijd in evenwicht blijft. Dat komt door de zuren in appelazijn. Die zuren voorkomen dat voeding veel te vlug in glucose wordt omgezet.
– Schimmelinfectie: door zijn sterk antiseptische werking helpt het bij schimmelinfecties te bestrijden
– Allergieën: bevat vele en sterke antioxidanten. Meng dagelijks drie theelepels appelazijn in een glas water tegen allerlei allergieën zoals hooikoorts, insecten allergieën, voedselallergie, dieren allergieën en bij overgevoeligheid tegen de huisstofmijt
– Buikvet: vetten en koolhydraten worden door het gebruik van appelazijn vlugger afgebroken. Dit proces heeft een gunstig effect op je buikvet.
– Huidaandoeningen: appelazijn heeft een gunstig effect op allerlei veel voorkomende huidaandoeningen als puistjes, acne, eczeem en psoriasis. Ace en puistjes ontstaan vooral als gevolg van verstopte talgklieren waardoor talg zich gaat opslaan. Op die manier krijgen bacteriën de kans deze talg om te zetten in schadelijke vetzuren. Door de ophoping van talg en vetzuren zullen je talgkliertjes uiteindelijk openbarsten en dat doet de omliggende huid ontsteken. Het is dus de eerste opdracht om je talgproductie af te remmen, en je huid grondig te reinigen zodat bacteriën geen schijn van kans meer krijgen om zich te ontwikkelen. Door je zieke huid dagelijks te reinigen met appelazijn krijgt deze zijn neutrale PH- waarde terug waardoor ze minder talg produceert en je huidproblemen zichtbaar zullen verbeteren
– Hoge bloeddruk: door het dagelijks gebruik van appelazijn blijft je bloeddruk in evenwicht. Je hoge bloeddruk wordt verlaagd en een te lage bloeddruk automatisch verhoogd
– Herpes: appelazijn werk kalmerend en heeft daardoor een gunstig effect op herpes

Gebruik: nooit meer dan drie eetlepels appelazijn in één glad water, anders wordt het zuurgehalte té hoog

Bronen:

www.rauweappelazijn.nl

http://www.leefnugezonder.be/hoe-gezond-is-appelazijn/

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.